De 7 Schaken/Bilzenhof

De 7 Schaken/Bilzenhof

De 7 Schaken is het oudste buurtrestaurant van Antwerpen. De naam 'De 7 Schaken' vindt zijn oorsprong in een Suske en Wiske-album, dat de jeugd van Willy Vandersteen in de Seefhoek beschrijft. In het interieur van het buurtrestaurant ziet u verschillende verwijzingen naar dit stripverhaal. De 7 Schaken verhuisde op 4 februari 2013 naar de huidige locatie.

De 7 Schaken bevindt zich in het Woonzorgcentrum Bilzenhof van het Zorgbedrijf Antwerpen. Vanuit de keuken van het Buurtrestaurant worden ook de maaltijden bereid voor de 100 bewoners van het Woonzorgcentrum, drie maaltijden per dag, zeven dagen op zeven. Deze dubbele invulling heeft een aantal meerwaarden: de optimale inzet van de keukeninfrastructuur en het aanwezige personeel, het creëren van een ontmoetingsplaats voor de bewoners van het Woonzorgcentrum en de bezoekers van het Buurtrestaurant, en de zeven op zeven-formule van het Buurtrestaurant.

We behaalden voor De 7 Schaken een Smiley. Met Smiley erkent het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) dat het restaurant een goed hygiënesysteem toepast. 

De 7 Schaken is een samenwerking tussen stad Antwerpen en Sense.

Raadpleeg onze online menukaart voor meer informatie over allergenen: klik hier.

Ontvang onze menu's in uw mailbox

Buurtrestaurants

Onze medewerkers ontvangen u met de gulle glimlach in onze buurtrestaurants. Hier geniet u van een lekkere en gezonde maaltijd aan een scherpe prijs. Mensen met een laag inkomen en senioren genieten van een verlaagd tarief.

U hebt de keuze uit twaalf buurtrestaurants: zeven in Antwerpen, twee in Mortsel, één in Halle, één in Dilbeek en één in Beveren.

Praktisch

De 7 Schaken/Bilzenhof
Lange Beeldekensstraat 50
2060 Antwerpen

Openingsuren

Restaurant

Maandag tot zondag van 11u tot 14u

Cafetaria

Maandag tot zondag van 14u tot 15u

Nieuwsbrief

Schrijf u in op één of meerdere van onze nieuwsbrieven.